Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea

de Sidy in Dulciuri, 25 Ian 2012 | 6277 vizualizari

 

Poate nu are sa va vina sa credeti , dar reteta am primit-o prin mail din Elvetia de la prietena mea Cristina.
Iar cand am ajuns la finalul retetei am dat de acest filmulet:
http://www.youtube.com/watch?v=OZ7iWZ2Auyc
Lasati sa ruleze vreo 3 minute si apoi veti vedea reteta.
Facand aceste clatite va veti incanta papilele gustative desi aveti un pic de munca.Dar nu veti regreta...Cu putine modificari , a iesit aceasta bunatate.
Multumesc pentru reteta Laura L si Cristina S.
LIA mi-a spus ca ieri a facut si ea, asa ca urmeaza si bunatatea ei...

 

INGREDIENTE

  • 16 clatite
  • 700 g branza de vaci
  • 10 oua
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingutita esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 400 ml smantana
  • 450 g zahar
  • 100 g stafide inmuiate in apa cu esenta rom
  • 30 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea:

Clatitele se fac dupa reteta preferata a fiecareia.Eu le-am facut fara zahar ( este destul in umplutura si in sos) si cu apa minerala.

Intr-un bol mare faramitam branza cu ajutorul unei furculite, apoi adaugam 2 oua intregi, 100 g zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si stafidele inmuiate.

Celelalte  8 oua le spargem si separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le mixam bine cu un zahar vanilat Bourbon, 150 g zahar si smantana.

Umplem calatitele cu cate o lingura de branza si le impaturam ca pe sarmale.Asezam clatitele in vase yenna unse cu unt.Peste clatite punem cateva bucatele de unt.

Crema din galbenusuri o turnam peste clatite si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , cam 10-15 minute pina cand crema de vanilie se intareste pe margini.

Scoatem clatitele din cuptor si punem deasupra bezeaua facuta astfel: albusurile le batem bine cu un praf de sare; adaugam apoi restul de zahar si mixam din nou pina se intaresc bine albusurile.

Dam din nou la cuptor bezeaua pina cand aceasta se caramelizeaza.

Se servesc asa calde, cate doua bucati de persoana.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Clatitele Laurei L se numesc Clatite banatene sau Ana Lugojana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite umplute, in sos de vanilie, cu mot de bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

25.01.2012, 22:38

Moaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

danakarin 1

26.01.2012, 00:07

foarte bun!! Seamana cu clatitele Ana Lugojana !

jolygina 1

29.01.2012, 12:19

bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite banatene